Yapımı kolay olan bu tarifi sevgili arkadaşım Bingül’den aldım.
Yaptığı pastalara ilginç isimler takmaya bayılır. Pastanın gerçek adı matmazel midir? Yoksa kendisi mi öyle koydu hatırlamıyorum?
Ama ismi de tadı da çok güzel.
Matmazeli, " Porselen Demlik Çay Etkinliği 37 " ye ev sahipliği yapan http://sevincceden.blogcu.com/ ' e gönderiyorum.
Matmazeli, " Porselen Demlik Çay Etkinliği 37 " ye ev sahipliği yapan http://sevincceden.blogcu.com/ ' e gönderiyorum.
Arkadaşıma kolaylıklar dilerim.
Malzemeler
- 1 adet paskalya çöreği
- 1 su bardağı un
- 5 su bardağı süt
- 1,5 su bardağı şeker
- 1 adet hazır çikolata sosu
- 2,5 su bardağı süt
- 50 gr. margarin
- Bir tutam sevgi
- Unu, 1 yemek kaşığı margarin ile teflon tencerede sararana kadar kavurun.
- Üzerine (5 su bardağı)süt ve şekeri ekleyin.
- Karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
- İçine kalan margarini ekleyin ve mikserle çırpın.
- Büyük tepsi borcamın içine paskalya çöreğini ufalayın ve yayın.
- Üzerine muhallebiyi dökün.
- Hazır çikolata sosunu 2,5 bardak soğuk sütle pişirin ve muhallebinin üzerine dökün.
- Afiyet olsun.
hımmm ellerine sağlık çok güzel görünüyor.benim sayfama bıraktığın yorum için çok teşekkürler.sana iyi günler dilerim.
YanıtlaSilAMANDA BU MATMAZEL NE ZARİFMİŞ :)))
YanıtlaSilELİNE SAĞLIK ÇOK HOŞŞ GERÇEKTEN.
mımm ellerinize sağlık matmazel tam bir matmazel olmuş sevgiler
YanıtlaSilgoruntusu super tadina bayilirim
YanıtlaSilbende prenses olarak bilirim
isimler degisiyor
ellerine saglik canim
sevgiler
Canim gercekten de degisik ve güzel bir tarif arkadasinada sanada cok tesekkürler, sevgiler....
YanıtlaSilellerine saglık canım..
YanıtlaSilmatmazel harika olmus:))
paskalya da cok degısık geldı bana..
hıc duymamıstım.. ama emınım super bı tad vermıstır..
sevgiler:))
Dikensiz gül gibi görsede gönül,
YanıtlaSilÜmidi aciyla bilemektir ask.
Kapaninca birgün bütün kapilar,
Vuslati ahrette dilemektir ask.
Kıvrımlı, upuzun öyle bir yol ki,
Asirlar,içinde noktadir sanki.
Belki Züleyha’dir,Yusuf’tur belki,
Belki de beyhude bir emektir ask.
Aça dursun bir gül hasret çölünde,
Bülbülün nabzidir atar gülünde,
Göçmen kus misali yarin gönlünde,
Birkaç günlügüne tünemektir ask.
Kursun geçmez,kılıç kesmez hasreti,
Yasamayan anlatamaz gurbeti,
Bazen bir ömürdür askin diyeti,
Eceli yürekte belemektir ask.
Âsigin her zaman böyledir hali,
Mecnun’u var eden Leylâ hayali,
Bîsütün önünde Ferhat misali,
Daglari kalburla elemektir ask.
yunus kara
Ellerine sağlık tarifin ismi pek hoş deneyeceğim inşaallah.Katılımından dolayı çok teşekkür ediyorum.
YanıtlaSilSevgilerimle...
bayıldım bu matmazele... ellerine sağlık canım
YanıtlaSilellerine sağlık canım nefis görünüyor matmazel:))))yiyenlerede afiyet olsun:))inş. en kısa zamanda denerim
YanıtlaSilmatmazel de çok güzel olmuş.iştah kabartıyor.ellerine sağlık.
YanıtlaSilgerçekten ismine bayıldım..benimde böyle arkadaşlarım var..pastalara harika isimler koyuyor..
YanıtlaSilellerine sağlık matmazel harika olmuş..
sevgiler..
çok değişik bir tarif gerçekten. İlk defa duyuyorum bende. ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilsevgiler
Matmazele bayıldım:)))
YanıtlaSilEn kısa zamanda soframda görmek isterim onu:))
sevgili bulbulunyeri
ellerinize sağlık
kocaman sevgiler
herşeyin içinde bir tutam sevgi olurda bu site güzel olmazmı?? inanın sabahtan beri sitenizdeyim incelemekle meşgulüm..çok çok beğendim herşey çok güzel..ellerinize sağlık...mutfakta bülbül gibi şakmışsınız maşallah...öpüyorum sizi...matmazelede lafa gerek yok muhteşemmmm
YanıtlaSil2 gündür sütlü tatlı krizine girmiştim:))
YanıtlaSilnihayet dayanamadım bu akşam yaptım.iyikide yapmışım yoksa bu matmazel iyice depreştirirdi krizimi:))
ellerine sağlıkkkk
Çok güzel bir tatlı içinde paskalya olması farklı geldi.hemde çok pratik gibi görünüyor
YanıtlaSilEllerine sağlık
mutlu pazarlar
bayıldım bu matmazele ellerine sağlık canım sevgiler
YanıtlaSil