Ankara'da hava soğuk ve yağışlı. Artık kar yağacağından ümidimi kestim.
Öylesine ümitle bekliyorum ki ama olmuyor. Yıllardır doğru dürüst kar yağmadan kış bitiyor. Ankara’lı çocuklar için kar ,filmlerde ya da ailelerinden duydukları bir şey oldu artık..
Bu havalarda en çok kuşlara üzülüyorum. Yiyecek bulmaları çok zor. Gerçi evlerde artan ekmekleri balkonlara ya da bahçelere koyduğumuz da birazcık faydalanıyorlar ama ,yine de doğa gereğini yapıyordur. Umutsuz olmayayım değil mi?
Evde kalan bayat ekmekleri başka türlü değerlendirmek isteyenler için tarifini portakal ağacından aldığım kolay ekmek pizzayla değerlendirebilirler.
Malzemele
- 2 adet bayat ekmek
- 4 adet yumurta
- 2 su bardağı süt
- ½ çay bardağı sıvıyağ
- 1 paket kabartma tozu
- Bir tutam sevgi
- 100 gr. Kaşar peyniri rendesi
- Siyah zeytin
- Sucuk
- Sosis
- 2 – 3 adet sivri ya da kırmızıbiber
- 1 adet iri domates
- Tuz ve kekik
- Bayat ekmekleri küçük lokmalar halinde koparın ve fırın tepsisine yayın.
- Yumurtaları, süt ve sıvıyağı başka bir kapta çırpın.
- Kabartma tozunu da ekleyin, iyice yedirin.
- Bu sütlü karışımı ekmeklerin üzerine dökün.
- Rendelenmiş kaşarı serpin.
- Zeytin, biber, sucuk, sosis ve domatesleri de üzerlerine yerleştirin.
- Kekikve tuz serpin.
- Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede 15 – 20 dakika pişirin. (Kendi fırınınızı siz daha iyi bilirsiniz)
- Afiyet olsun.
bayat ekmeklerim en güzel değerlendirilmiş hali bu
YanıtlaSilbayılıyorum...
ellerinize sağlık
sevgiler selamlar
Canım ellerine sağlık..Güzel görünüyor.Hepsini alıyorum..Sevgiler..
YanıtlaSilBu tarifiniz öyle işime yarıycak ki, zaman zaman köftesini yada benzeri lezzetleri deniyordum ama bunu ilk kez gördüm, sağolun paylaşımınız için, sevgiler.
YanıtlaSilHayvanlar acı çekmez.Çünkü Allah 'Adil'dir.Ama senin cömertliğinin manevi alemlere muhakkak güzel bir yansıması olmuştur:)
YanıtlaSilAnkara'da kışın çok soğuk ve karlı olduğunu zannederdim.Karasal iklim malum...Şaşırdım,ilginç bir durum.
Bayat ekmekleri değerlendirmeyi nedense ben beceremiyorum.İmreneyim de başıma gelsin.Eline sağlık.
Ellerine saglik afiyet seker olsun canim
YanıtlaSilCanım ellerine sağlık ...
YanıtlaSilBunu mutlaka deneyeceğim...
ellerine sağlık iyi bir değerlendirme...
YanıtlaSilBayat ekmekleri değerlendirmenin en güzel hali. Nefis bir görüntü. Ellerine sağlık
YanıtlaSilİstanbuldada 2 yıldır doğru düzgün kar yok be canım. Ekmek pizzanda çok hoş. Sevgiler.
YanıtlaSilçok güzel olmuş,köfteye kullanırım ve mantı gibi yaparım ama bunuda denemek lazım,ellerine sağlık...
YanıtlaSilnotcuk:Ankra'ya kar yağsın diye bekleyenlerdenim bende canım ama sadece yağmur var,hayırlısı olsun ne diyelim :)
sevgiyle kal...
Bu tarifin sade halini tv den öğrenip yapmıştım ama bu daha güzel benziyor, yarasın:)
YanıtlaSileline sağlık ,nefis hemde bayat ekmekleri değerlendirmek için çok iyi bir lezzet
YanıtlaSilNefissssss olus canim afiyet seker olsun ellerine saglik cok guzel bir pizza yaptin degerlendirmen cok harika ,guzel bir hafta sonu gecirmen dilegiyle sevgiler..
YanıtlaSilharika görünüyor bende bugün fırından ekmek hamuru alıp yapmıştım
YanıtlaSilbayat ekmekler iin çok ideal hemde bayat ekmekle yapıldığı hiçmi hiç anlaşılmıyor
Benim oğlumda ümitle kar yağmasını bekliyor ama Hatayda kar görmek hayalden öteye geçmez.kayseride anne annesi kar yağacağını söylemiş oda bekliyor bakalım.ellerinize sağlık pizza çok güzel görünüyor.
YanıtlaSilcanım merhabalar..pizza nefis görünüyor ilk fırsatta deneyeceğim tarifi aldım ellerine sağlık canım.
YanıtlaSil