Ankara da bol bol yağış var. Bereketin yağdığı bugünler de dışarı çıkmak pek zevkli değil. Benim gibi yürüme özürlü iseniz daha da fena. Çamuru nasıl sırtıma kadar çıkarabildiğimin sırrını çözemedim. Yola çıktıklarımın pırıl pırıl dönmesine rağmen azıcık damlayan su da bile ben çamura bulanmış dönüyorum. Yağmuru çok sevmem rağmen bu da benim kâbusum.
Yarın kızım Atatürk Kültür Merkezinde ki Kastamonu günleri için üniversitesi ile halk oyunlarında gösteri yapmak için gelecek. Ailece onu seyretmeye gideceğiz. Sonra da yarışmaları başlayacağı için uzunca bir süre gelemeyecek. O nedenle pazartesine kadar burada. Biraz özlem gidereceğiz. Biraz da koşuşturma.
Tarifini, devletşah dan aldığım bu patatesleri çay yanında olur mu, olmaz mı emin olamadım.Eğer olur derlerse ,
" 73.HAFTA. PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ "ne ev sahipliği yapan sevgili Gelibolu17 ye ve Gelibolu17'nin hazırladığı "Çay,Kahve Bahane etkinliğine" ev sahipliği yapan sevgili çatlakkafe e gönderiyorum.
Arkadaşlarıma kolaylıklar dilerim.
- 3 adet patates
- Sosu için
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı biberiye
- 1 tatlı kaşığı Kekik
- Tuz
- Bir tutam sevgi
- Bir kapta zeytinyağını, ezilmiş sarımsağı, biberiyeyi ve kekiği karştırın.
- Biraz bekletin.
- Patateslerin kabuklarını fırça yardımıyla iyice yıkayın.
- Keskin bir bıçakla ince ince patatesleri dilimleyin ama altları birbirinden ayrılmasın. (Görüntüsü akardion şeklinde olacak.) (Devletşah'ın şöyle de bir önerisi olmuştu. Ben aynen uyguladım. Patateslerin iki yanına kalem konulursa bıçak oraya kadar iner kopmasına engel olur diye.)
- Patatesin dilimlerinin arasına fırça yardımıyla karışımı sürün.(Dikkat edin fazla bastırmayın, kopmasın)
- Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Patatesleri yerleştirin. Kalan sosu da patateslerin üzerine gezdirin.
- Önceden ısıtılmış fırında 1 saat pişirin. (Patatesler yumuşayıp yenecek kıvama gelene kadar. Saatini kendi fırınınıza göre ayarlayın.
- Afiyet olsun.
Malzemeler
- 4 adet taze patates
- Biberiye
- Pul biber
- Zeytinyağı
- Tuz
- Bir tutam sevgi
- Taze patatesleri iyice fırçalayarak yıkayın.
- Bol suda yumuşayıncaya kadar haşlayın.
- Fırın tepsisine kağıt serin ve patatesleri yerleştirin.
- Patatesleri bir çatal yardımıyla ezin.
- Parçalanan patateslerin üzerine baharatları serpip, zeytinyağı gezdirin.
- Öncede 200 dereceye ısıtılmış fırında, kızarana kadar pişirin.
- Afiyet olsun.
Ellerine sağlık.Biberiyeyle patatesin tadına bayılıyorum.Sevgiler:)
YanıtlaSilBir patates hayranı olarak iki tarife de bayıldım..
YanıtlaSilKüçükken patatesten başka birşey yemediğim dönemler vardı,o zaman bu tarifler olsaymış herhalde daha uzun süre başka şeye bakmazmışım.:)
Ellerine sağlık ablacığım..
Sen Antalya'ya gel,biz oraya:) Burda yağmurlar biteli çok oldu,şimdiden özledik:)
Muhabbetle..
nefis bir görüntü.ellerine sağlık canım.sevgiler.
YanıtlaSilkızına başarılar diliyorum canım:)
YanıtlaSilşimdiden gözün aydınn..
patatesinde nasıll güzel bişmiş öylee:)
kepekk kepekk savrulmuş maşallah..
ellerine sağlıkk canım..
muhabbetle..
Bak şimdi ya:)nede güzel görünüyor koşa koşa eve gidip yapasım gelir bazı tarifleri buda aynen onlarda olmuş:)
YanıtlaSilEllerine sağlık,sevgiler...
Ellerine sağlık canım.patatesleri aldım teşekkür ederim.Sevgiler
YanıtlaSilcanım,
YanıtlaSilÖncelikle kuzucuğunla görüşeceğin için sevindim, güzel seyirler dilerim.
Patateslerin çok güzel olmuş, yanına çay içmeyi tercih etmeyen , üzerine içsin.
Ellerine sağlık, öpüyorum:)
Canım iki halide enfes olmuş elleri
YanıtlaSilne sağlık sevgilerimle öpüyorum.
Ben de senin gibiyim,biraz hızlı yürüyorum ondan herhalde:)
YanıtlaSilBu arada gözün aydın diyeyim şimdiden,kızına da yarışmalarda başarılar dilerim.
Patates tariflerini,kumpiri çok severim,iki tarif de güzel ama birincisinin şekli de süper,ellerine sağlık.
Sevgilerimle.
merhaba canım,çok teşekkürler ellerine sağlık,,,selamlar güzel tariifn burda http://gelibolu17-midedenkalbe.blogspot.com/2012/03/frnda-ezilmis-patates-ve-akardion.html yayında,gene beklerim :)
YanıtlaSiliştah acıcı gorunuyor patatesi her turlu severim eline sağlık arkadaşım
YanıtlaSilMerhaba ablacığım nasılsın. Biliyorsun biz Bolulu'lar patatesi çok üretir ve tüketiriz. bizde patatesi çok severiz. Ama böylesini bilmiyordum. İlk fırsatta deniyeceğim lezzetli görünüyor. Ellerine sağlık
YanıtlaSilnefis görünüyor canım.ellerine sağlık.kızına yarışmada başarılar...anneciğin için geçmişler olsun.acil şifalar.bu arada kekte nefis.sevgiler...
YanıtlaSilKIZINA BAŞARILAR CANIM
YanıtlaSilELERİNE SAĞLIK ÇOK HOŞ OLMUŞ
MUHABBETLE KAL
:))
Ablacim sen yaparsında güzel olmazmı hiç ? Ellerine sağlık
YanıtlaSilBirgül abla görüntü muhteşem tadı nefistir hiç şüphem yok...Bende fırında elma dilimi yapunca biberiye koyarım ordan biliyorum etkinliktede yorum yazdım ben bundan da istiyorum gelince :)))eline sağlık kızına başarılar sevgiler...
YanıtlaSilHarika ,özellikle ilk patatese bayıldım,çayla gider niye gitmesin..Ellerine sağlık..Sevgiler:)
YanıtlaSilSÜPER VE ÇOK FARKLI OLMUŞ..ELLERİNE SAĞLIK ARKADAŞIM..
YanıtlaSilArkadaşım çok güzel sanki sanat eseri gibi birinci tarifin çok emek vermişsin ellerine saglık her ikisi süper tarifler kızınada şimdiden başarılar
YanıtlaSilpatatesli her tarife bayılırım çok güzel,bende yeni bir blogum banada beklerim :))
YanıtlaSilhımmmm,nefis patatesin her halini severim ellerine sağlık...
YanıtlaSilBu arada ben bu patatesleri çok görüyorum.Denemek istiyorum, ellerinize sağlık
YanıtlaSilellerinize sağlık cok güzel bi görüntü
YanıtlaSilçok güzel görünüyorlar canım ellerine sağlık
YanıtlaSilsevgili Birgülcüğüm :=)
YanıtlaSilşüküür kavuşturana :=))
kar kış çok üzüldünüz gerçekten, aklım siz sevdiklerimde kaldı durdu !!!
neyse az kaldı yakında bilirim ki o güzel bahar çiçekleriyle pozlar vereceksiniz :=))))
ellerine sağlık canım
sevgiler
Merhaba,bu lezzetli patateslerin üzerine başka tarifler de bekliyoruz,sevgiler.
YanıtlaSil