3 Temmuz 2014 Perşembe

Tavuk Sote

Sayılı günler çabuk geçermiş derlerdi doğruymuş. Oruçta 6. güne geldik bile. Evde oruç tutanlar için çok sıkıntı yok ama Allah dışarıda güneş altında çalışmak zorunda kalanlara yardım etsin, gerçekten işleri zor.
Tavuk sote tarifini  paylaşmak istiyorum ve kolaylıklar diliyorum hepinize
Malzemeler
  • 3 adet tavuk göğüs
  • 1 adet büyük soğan
  • 2 adet kırmızıbiber
  • 2 – 3 adet sivri biber
  • 4 – 5 adet büyük domates
  • Fındık yağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kekik
  • Bir tutam sevgi
Yapılışı
  • Tavukları iyice yıkadıktan sonra kuşbaşı şeklinde,soğanı yemeklik, biberleri de ince ince doğrayın.
  • Fındık yağını pişirme kabına alın ve soğanlarla, biberleri ekleyin kavurun.
  • Tavukları ekleyin bir iki çevirin ve kapağını kapatın. Önce 5 dakika yüksek ateşte, daha sonra da orta ateşte tavuklar yumuşayana kadar pişirin. Ara da sıra da karıştırın.
  • Tavuklar yumuşayınca rendelenmiş domatesleri, tuzu ekleyin ve pişirin.
  • İndirdikten sonra kekik ve karabiber( arzunuza kalmış) ekleyin.
  • Afiyet olsun.

15 yorum:

  1. bu tarifi çok sevdim,çünkü içinde bir tutam sevgi var:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de sevgiyle yapılan her şey güzel oluyor.
      Sevgiyle kal.

      Sil
  2. Süper,çok keyifli bir tarif olmuş..ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım.
      Keyifli hafta sonu olsun.
      Sevgiyle kal.

      Sil
  3. Ellerinize sağlık,nefis olmuş.Selam ve sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler canım, güzel bir hafta sonu dileğiyle,
      Sevgiyle kal.

      Sil
  4. çok severim canım.yanındada pilavla harika olur.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir de güzel salata olursa değmeyin keyfime.
      Sevgiyle kal.

      Sil
  5. Tavuk yemeyenler var ama bence har zaman bir kurtarıcı ve pişirme alternatifi çok. Tarifiniz de çok güzel elinize sağlık. Fındık yağı kolay bulunuyor mu, bir de her yemekte kullanılabiliyor mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısınız et sevmeyen biri olarak tavuk sevmeyenleri anlayabiliyorum , Çotanağın fındık yağını kullanıyorum, Ankara da her yerde var. Ben yemeklere ve kızartmalara kullanıyorum.
      Dostça kalın.

      Sil
  6. Bülbülüm sen yaparsın da güzel olmazmı? Eline sağlık canım. Hayırlı nurlu ramazanlar dilerim. Sevgiler canım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım arkadaşım. Bende sana hayırlı Ramazanlar diliyorum.
      Sevgiyle kal.

      Sil
  7. pratik ve güzel bir tarif olmuş ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler canım.Keyifli bir hafta sonu dileğiyle,
      Sevgiyle kal.

      Sil
  8. Canım ellerine sağlık, çok güzel görünüyor. Afiyet , bal olsun, öptüüm :)

    YanıtlaSil

Nezaketiniz için teşekkür ederim