29 Haziran 2015 Pazartesi

Kıymalı & Peynirli Pide



Yeni bir haftaya başlarken güzelliklerin, huzurun, sevginin yuvalarımızdan eksik olmamasını diliyorum.
Sevgili blog arkadaşım birincisin'in  paylaşımında gördüğüm pideyi denedim ve çok sevdik. Kıymalı sının tarifini paylaşırken arkadaşıma çok teşekkür ediyorum.
Sevgiyle kalın. 

Malzemeler
  • 1 yumurta (sarısını üzerine sürmek için ayırın)
  • ½ çay bardağı sıvıyağ
  • 1 adet toz maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1,5 su bardağı ılık su
  • 4,5 su bardağı un
  • Bir tutam sevgi
Kıymalı harcı
  • ½ kilo kıyma
  • 1 – 2 adet soğan
  • 2 adet sivri biber
  • 1 adet büyük kırmız biber
  • Maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızıbiber
  • 3-4 domates 
Peynirli iç için
  • Beyaz peynir rendesi
  • 2 adet küp doğranmış domates( çekirdekleri koymayın )
  • 2 adet sivri biber
  • 2 adet kırmız biber
  • ½ çay bardağı sıvıyağ
  • Kekik
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızıbiber 

Yapılışı
  • Ilık suyun içinde mayayı eritin ve kabın içine alın. Suyu, zeytinyağını, yumurta akını da ekleyin ve karıştırın.
  • Elenmiş unu da yavaş yavaş ekleyerek yoğurun. Yumuşak ve ele yapışmayana kadar yoğurmaya devam edin.
  • Hamurun üzerini kapatın ve mayalanması için bekleyin.
  • Bu arada pidenin içini hazırlamak için soğanları ve biberleri incecik doğrayın. Sıvıyağda kavurun.
  • Kıymayı ekleyin ve kavurun.
  • Küp şeklinde doğranmış domatesleri ekleyin ve hafif suyu kalana kadar pişirin.
  • İnce kıyılmış maydanozu ve baharatları ekleyin, bir iki çevirin ve altını kapatın
  • İki katına çıkan hamuru içindeki havanın çıkması için tekrar yoğurun ve hamurdan portakal büyüklüğünde bezeler alın ve un serperek açın.
  • Bezeleri uzunlamasına açın ve ortasına karışımı koyarak kenarlarından bir parmak kadar boşluk kalana kadar her yana yayın.
  • Boş kalan yanlarını malzemenin üzerine doğru kapatın ve fırça yardımıyla çırpılmış yumurta sarısını sürün.
  • Yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
  • Önceden ısıtılmış fırında pişirin.
  • Afiyet olsun.

12 yorum:

  1. ben peynirli alayım canım.nefis nefisss.ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne demek afiyet olsun. Kim bilir belki bir gün beraber yemek de kısmet olur.
      Sevgiyle kal.

      Sil
  2. Benimki kıymalı olsun..Nefisler,ellerine sağlık canım..Afiyetle:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keyifle ikram ederim, afiyetler olsun.
      Sevgiyle kal.

      Sil
  3. Eline sağlık arkadaşım pidelerin harika olmuş evde yapmak daha bir güzel değilmi sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Bence de evde yapılan her tadın daha sağlıklı olduğuna inananlardanım.
      Sevgiyle kal.

      Sil
  4. Ablacım ne demek ben teşekkür ediyorum size,tarifimi beğenip yapmaya layık bulduğunuz için.Ellerinize sağlık sizin tariflere kattığınız sevgi ile tadı dahada güzel olmuştur eminim afiyet olsun,sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok güzel bir tarifti, tüm aile çok sevdik. Bir kere daha teşekkür ederim.
      Sevgiyle kal.

      Sil
  5. Ellerinize sağlık harika bir lezzet isteyene peynirli isteyene kıymalı....annenizin erzincanlı olduğunu duydum...akasyakokusu nuraya yazdığınız bir yorumdan...bende erzincanlıyım ve erzincanda yaşıyorum...lor dolması erzincanda yok o erzurum yemeği o nedenle duymamış olabilirsiniz...sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilgi için teşekkür ederim canım. Annem Erzincan'lı ve memleketini çok seviyor.Güzel insanların olduğu bir yer.
      Sevgiyle kal.

      Sil

Nezaketiniz için teşekkür ederim