20 Nisan 2008 Pazar

Patatesli kolay börek


Hiçbir zaman çayı boş olarak içmeyi beceremedim. Aileme, arkadaşlarıma gittiğim zaman biraz sorun oluyorum. Canım hemen kızmayın. İlla ki pasta börek istemiyorum. Onlar yoksa ekmek peynir de yeter.Olursa tabii daha iyi olur.:)
Önceleri ailem bu işe çok kızıyordu. Ama şimdi onlar da çayı boş içemiyorlar. Ne demişler.
Gülme komşuna gelir başına.
Vereceğim patatesli kolay börek Leman ERYILMAZ’ dan. (Böreğin resmini çekene kadar kenardan kim tırtıklamışsa.)

Malzemeler
  • 500 gr. un
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 3 - 4 adet haşlanmış patates
  • 1 çay kaşığı karbonat
İç malzemesi
  • 1 /2 demet maydanoz
  • 150 gr. Beyaz peynir
  • 1 adet yumurta
  • Tuz
  • Bir tutam sevgi
Yapılışı
  • Patatesleri haşlayın. İster rendeleyin, isterseniz küp küp doğrayın.
  • İçerisine peyniri rendeleyin. Maydanozu ve yumurta akını koyup, karıştırın.
  • Elenmiş unu hamur yoğurma kabıma alın, ortasını açın.
  • İçine yoğurdu, sıvıyağı, karbonatı, tuzu koyup yoğurun.
  • Hamuru iki eşit parçaya ayırın.
  • Bir parçasını yağlanmış tepsiye açarak veya elinizle bastırarak yerleştirin.
  • Üzerine patatesli içi koyup, her tarafına yayın.
  • Üzerine ikinci hamuru koyup, yayın.
  • Yumurta sarısını üzerine sürün.
  • Önceden ısıtılmış fırında pişirin.
  • Karelere kesip, servis yapın.
  • Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Nezaketiniz için teşekkür ederim