Bildiğiniz gibi eşim Karadeniz’li. Evimizde balık çok sevilir. İlla ki hamsi. Bize göre balıkların şahı. Ama maalesef diğer deniz ürünleri ile aramız hiç iyi değildir. Çünkü ben hiç sevmediğim için çocuklarıma da tattırmadım. Biraz haksızlık oluyor ama yapacak bir şey yok.
Kızlarım balığın kızartmasını tercih ederler ama ara sıra da değişiklik gerekli. Bu seferde teflonda buğulamasını yaptım.
Malzemeler
Kızlarım balığın kızartmasını tercih ederler ama ara sıra da değişiklik gerekli. Bu seferde teflonda buğulamasını yaptım.
Malzemeler
- 1 kilo Hamsi (Ne kadar olduğuna siz karar verin )
- 2 adet soğan
- 1 adet limon
- Sıvıyağ
- Bir tutam sevgi
- Hamsileri temizleyip, kılçıklarını çıkarın. İyice yıkayın.
- Balıkları açın ve iki balığı birleştirin
- Teflon tencerenin dibine sırt sırta dizin.
- Üzerlerini yuvarlak dilimlenmiş soğanlarla kapatın.
- İnce kesilmiş limonları da soğanların aralarına serpiştirin.
- Tencerenin kapağını kapatın.
- Hiç su ve yağ koymadan pişirin. Biraz sulanıyor.
- Suyunu çekince , balıkları spatula ile ters yüz edin ve biraz zeytinyağını balıkların üzerine gezdirin.
- Birkaç dakika pişince, altını kapatın.
- Afiyet olsun.
Benim eşim de karadenizli. Hmasiden başkasına balık demiyor. Onu da ancak kızartırsam yiyor. Ben onun yüzünden güzelim çupralara veda etmek zorunda kaldım. buğulama da nefis görünüyor ah bir yapabilsem... Bu arada seni takip ettiklerim listesine ekledim. Sevgiler...
YanıtlaSiliyi akşamlar canım iyi olman dileyimle. hamsiyi bende çok severim bence balıkların şahıdır hamsi üstüne başka balık tanımam.haa birde norveç somonu çok güzel..sevgiler selamlar
YanıtlaSilben balik hastasiyim cok severim
YanıtlaSilsakatat hic yemem herkezin degisik huylari var tabii...
baliklar harika gorunuyor afiyet olsun canim ,sevgilerr
asla hayır diyemeyeceğim bir lezzet.
YanıtlaSilharika görünüyor.
afiyetler olsun arkadaşım:))
sevgiler
Benim eşimde karadenizli ama ben ondan daha çok karadenizli oldum:))
YanıtlaSilKaradeniz yemeklerini ve özellikle hamsiyi çok seviyorum. Nasıl yapılırsa yapılsın severek yiyiyorum. Son yıllarda kızartma biraz ağır geldiği için bende buğulamayı tercih ediyorum.
ELlerinize sağlık bülbülün yeri çok güzel görünüyorlar....
Sevgilerimle
canim vallahi bloglarda hamsiyi
YanıtlaSilgördükce icine girip yiyesim geliyor buralarda pek olmuyor arada nadir geliyor yakalayip alabilirsek ne mutlu :))
ellerine saglik hayirli cumalar
Merhabalar canim, malesef vuruldugum asida her grip virusu icin etkin madde olmadigindan, asdakinin disinda bir virus kapmisim, felaket beni sarsti, sevgiler..
YanıtlaSilAhh ablacım ne tesadüf..öğle yemeği geziyorum az evvelde zehra ablada sulu köfte yedimdi.
YanıtlaSilama balıkta yerim hemde hamsi.
eline sağlık ablacım..bizde hamsi yada alabalık,çipra gibi yeniyor.eşim kızarmış seviyor..bende artık son yıllar buğulama yiyelim demeye başladım..birde böyle yapınca kızgın fırına sürdünmü nar gibide kızarıyor öylede denemelisin ablacım.
ayrıcaa o güzelim iltifatlara tşkler..kardeşin güzel vallada..aşure yaptığı gün dersaneye toplantıya gitti örgü mantosunu ve beresini taktı herkes ona baktı çıkarkende heryerine ağrılarla geldi eve.nazar değdi herhal:)))
Ellerine sağlık
YanıtlaSilBenim eşimde asimile olmuş bir karadenzili:)hamsiden başkasını balık saymayanlardan,ve onuda kızartma istiyor:)abartıp 2kişilik ailemize 2 kg. balık getirince şok oluyorum tabi.O yüzeden balığı kendim almayı tercih ederim:)
ellerine sağlık.kızarma ağır oluyor
ama buğulama harika görünüyor.
karadenizli değiliz ama bizim evdede hamsi balıların şahı çok sevilir ellerine sağlık canım sevgiler
YanıtlaSilbalık nefis görünüyor ellerine sağlık canım..güzel bir hafta sonu geçirmen dileğiyle hayırlı geceler..
YanıtlaSilnefıs gorunuyor canım elerıne saglık ıyı hafta sonları sevgıler..
YanıtlaSilellerinize sağlık.güzel bir haftasonu diliyorum.selam ve dua ile.
YanıtlaSilHamsi sevilmezmi ...Bende hamsiye bayılırım..Kızartma buğulama farketmez.. Ama teflonda şimdi gördüm.. Güzel fikir. Çokda lezzetli görünüyor.. Ellerinize sağlık.. Sevgiler..
YanıtlaSil