Eşim öğretmen olduğu için ve sevgili güneşim(Nehir'im)de öğrenci olduğu için biz de heyecanlıyız.
Biliyorsunuz,Nehir'im resimdeki sarışın güzel benim kızkardeşimin kızı. Büyümesine benim de katkılarım oldu ve o şimdi 2. sınıf öğrencisi. Çok şükür çoooook çalışkan bir öğrenci. Karnesini büyük bir heyecanla bekliyorum.
Tatil demek onunla daha çok vakit geçirmek ve pasta börek yapmak demek. Benim için de mutluluk demek.
Bıraksam kendimi Nehir'le ilgili size günler sürecek öyküler anlatırım, en iyisi hiç başlamayayım ve tariflerime geçeyim.
Bıraksam kendimi Nehir'le ilgili size günler sürecek öyküler anlatırım, en iyisi hiç başlamayayım ve tariflerime geçeyim.
Ama bu arada tüm öğrenciler ve öğretmenlere yarı yıl tatillerinin güzel ve sağlıklı geçirmelerini dilerim.
Et kavurma
Malzemeler
- İstenildiği kadar kuşbaşı et
- 1,,5 – 2 su bardağı sıcak su
- ½ çay bardağı sıvıyağ
- İstenirse soğan
- Tuz, kekik
- Bir tutam sevgi
- Bir tencereye fındık büyüklüğündeki etleri koyun.
- Et bıraktığı suyunu çekene kadar kavurun.
- 1,5 – 2 su bardağı sıcak su koyun.
- Orta hararetli ateş üzerine etler yumuşayıncaya kadar pişirin.
- İndirmeye yakın sıvıyağ ve tuz gezdirin ve bir iki çevirin.
- (Arzuya göre soğanları salata soğanı gibi doğrayın ve etlerin inmesine yakın ekleyin.
- Tencerenin kapağını kapatın ve soğanların biraz yumuşamasını sağlayın.
- Tuz, kekik ekleyin ve altını kapatın.)
Malzemeler
- 2 su bardağı pirinç
- 3,5 su bardağı sıcak su
- 1 adet havuç
- 1 çay bardağı haşlanmış bezelye ( ya da konserve)
- 1 adet et bulyon
- 1 çay bardağı haşlanmış nohut( bizimkiler yemediği için koyamadım)
- 1 kutu konserve mısır tanesi
- 40 gr. Tereyağı(ben zeytinyağı kullandım)
- Tuz
- 250 gr. Kavrulmuş kuzu eti
- Birkaç dal dereotu, maydanoz
- Bir tutam sevgi
- Pirinçleri tuz ve limon suyu ilave edilen sıcak suda yarım saate yakın bekletin.
- Nişastası gidene kadar bol suda yıkayın ve süzün.
- Havucu küp doğrayın ve mısırın suyunu süzün.
- Zeytinyağını tencereye alın. Havucu şöyle bir çevirin.
- Pirinci ekleyin ve pirinçler birbirlerine yapışana kadar kavurun.
- Bezelyeyi de ekleyin şöyle bir çevirin.
- Sıcak suyu, et bulyonu ve tuzunu ekleyin, kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişirin.
- Pilavı ocaktan aldıktan sonra mısırı ekleyin, harmanlayın ve 10 dakika dinlendirin.
- Bir çorba kasesinin içine önce kavrulmuş kuzu etinden ,daha sonra pilavdan koyun ve biraz bastırın.
- Daha sonra tekrar et ve pilav koyun.
- Sıralamayı istediğiniz şekilde tamamladığınızda pilavı servis tabağına ters çevirin.
- Üzerine dereotu ve maydanozlar serpin.
- Afiyet olsun.
canım ellerıne kollarına saglık harıka gozukuyor..
YanıtlaSilzaten bı tutam sevgı hepsıne yeter:)
bu arada esın de ne guzel tatıle cıkıyor.. hepberaber bı tatıl yaparsınız..
sevgıler canım..
gorusmek uzerE:))
ençok sevdiğim bir menü yapmışsınız.Çok canım istedi,
YanıtlaSilarkadaşım merhaba hayırlı iş birincitahminin :) darısı senin çocuklarına:)
YanıtlaSilEllerine sağlık.tam benlik bi menü :)
YanıtlaSilher ne kadar son zamanlarda bulgur pilavına düşkünlüğüm artsada kavurmaya pirinç pilavı daha bir yakışıyor
sevgiyle kal
Arkadaşım tarafımdan sobelendiniz haberiniz olsun:)))
YanıtlaSilBu arada kavurmalı pilav harika ellerinize sağlık
kocaman sevgiler
Merhabalar canim, tüm ögrencilere, ögretmenlere ve de tabiiki ailelerede. Insallah cocuklar cok basarili olmuslardir ve cok güzel karneler getirmislerdir. Tatiliniz hayirli olsun dileklerimi iletiyorum.
YanıtlaSilCanim pilavin ve kavurman harika olmus, zaten icine ekledigin bir tutam yemegin güzelligini ifade etmeye yetiyor canim, ellerine saglik, sevgiler...
ayrica yazdigin yorum icinde cook tesekkürler, sevgiler...
merhabalar.ellerinize sağlık.görüntü çok güzel.çok severim etli pilavları.ben ne sevmiyorumki.iştahlı biri oldum çıktım blogum sayesinde.ablacım yemeklerinizi sevgiyle yapıp sevgiyle sunduğunuz belli oluyor.başarılarınız daim olsun.sevgiler
YanıtlaSilçok güzel ve lezzetli bir menü hazırlamışsınız.ellerinize saglık.sevgiler.
YanıtlaSilcanım kavurma nefis eline sağlık sevgiler
YanıtlaSilmerhabalar canım.
YanıtlaSilönce güzel temennilerine ve yorumlarınıza çok çok teşekkürler ediyorum.
hepinize iyi tatiller dilerim..
sevgiler NuNu
Tam ağızlara layık bi kavurmalı pilav olmuş.. Canımız istemedi desem yalan olur :)..Nefis görünüyor..Ellerinize sağlık. Mutlu bir pazar diliyorum.. Sevgiler..
YanıtlaSilcanım ellerine ,emeğine sağlık..
YanıtlaSilnefis görünüyor...
afiyetler olsun yiyenlere:))
sevgilerimle arkadaşım..
selamlar arkadaşım kusura bakma bu aralar misafirdi okullar kapanıyordu derken çok uğrayamadım...artık tatilim yaşasın daha çok uğrayacağım aslında çocuklardan çok biz seviniyoruz desem yalan olmaz.güzel yeğenini öptüm, pilavın harika ellerine sağlık
YanıtlaSilPilav nefis görünüyor. Ellerine sağlık. Bu arada seni mimledim. Kabul edersen sayfama beklerim. Sevgiler...
YanıtlaSilımmm canım benim ellerine sağlık arkadaşım çok güzel görünüyor
YanıtlaSilcok guzel gorunuyor nefis olmus canim,afiyet olsun
YanıtlaSilseni mimledim arzu edersen cevaplarmisin....sevgiler
harika gözüküyor diyette olan ben için bu öğlendeki yiyeceğim salatayla değişim yapmak için neler vermezdim.
YanıtlaSilellerine sağlık canım..
sevgiler