SELAM VER
Yola çıkınca her sabah;
Bulutlara selam ver.
Taşlara, kuşlara,
Atlara, otlara,
İnsanlara selam ver.
Ne görürsen selam ver.
Sonra çıkarıp cebinden aynanı,
Bir selam da kendine ver.
Hatırın kalmasın el gün yanında
Bu dünyada sen de varsın!
Üleştir dostluğunu varlığa,
Bir kısmı seni de sarsın.”
Üstün Dökmen
Yola çıkınca her sabah;
Bulutlara selam ver.
Taşlara, kuşlara,
Atlara, otlara,
İnsanlara selam ver.
Ne görürsen selam ver.
Sonra çıkarıp cebinden aynanı,
Bir selam da kendine ver.
Hatırın kalmasın el gün yanında
Bu dünyada sen de varsın!
Üleştir dostluğunu varlığa,
Bir kısmı seni de sarsın.”
Üstün Dökmen
Selamı bile birbirimize çok gördüğümüz bu yıllarda Üstün DÖKMEN ne güzel demiş. Allah’ın selamını birbirimize çok görmemek dileğiyle,çok seveceğinizi düşündüğüm bir tarifi vermek istiyorum
Toz krem şantinin poğaçaya bu kadar yakışacağına yaptığınız da siz de çok şaşıracaksınız.
Arkadaşımla yapıp denediğim bu tadı tek başına ben buldum diyemesem de internette baktım hiç göremediğim için Sevgili hayattanazicik tarafından düzenlenen ben buldum etkinliğine göndermek istiyorum.
Arkadaşıma kolaylıklar dilerim.
Arkadaşımla yapıp denediğim bu tadı tek başına ben buldum diyemesem de internette baktım hiç göremediğim için Sevgili hayattanazicik tarafından düzenlenen ben buldum etkinliğine göndermek istiyorum.
Arkadaşıma kolaylıklar dilerim.
Malzemeler
- 1 paket toz krem şanti
- 1 paket (250 gr.) becel zeytinyağlı ( 250 gr.margarinle de çok güzel oluyor)
- 1 yemek kaşığı kuru maya
- 2 adet yumurta (Birinin sarısını üzerine sürmek için ayırın)
- 1 su bardağı süt
- Tuz
- Kabartma tozu
- 5 – 6 su bardağı un
- Bir tutam sevgi
Yapılışı
- Margarini, krem şantiyi , yumurtayı ilave edin yoğurun.
- Sütü ve kuru mayayı ilave edin yoğurun.
- Elenmiş un ve kabartma tozunu ilave edin yoğurun.
- Hamurun üzerini kapatarak dinlendirin.
- Hamuru tekrar yoğurun.
- Bezeler alarak, yuvarlayın ve bir ucu diğerinin üzerine kapatın. ( D şeklinde olsun.)
- Üzerine yumurta sarısı sürün.
- Biraz daha bekletin.
- Önceden ısıtılmış fırında pişirin.
- Afiyet olsun.
Ellerine sağlık çok güzel görünüyor ilk defa duydum krem şantili puğoçayı.
YanıtlaSilSelamün Aleyküm canim dostum benim... Biz yine de selami kesmeyelim tanidiklarimizla da, tanimadiklarimizla da.... 11 yildir burada yasiyorum, sabahlari sokaga, carsiya ciktigimda bir sürü tanimadigim insan "günaydin" diyor bana ve diger insanlara... Ben bunu Istanbul`daki yasamimda görmedim yabancilardan... Sadece bir komsuya, bir arkadasa rast gelirsek selamlasirdik,,, Bu yüzden burada hic yabancilik ve mutsuzluk cekmedim... Hepimiz kardes degil miyiz??? Sevgilerimle, ellerine saglik canim benim....
YanıtlaSilsanada selamlar birgül ablacım.günün güzel olsun inşallah.poğaçay merak ettim doğrusu.ilk fursatta deneyeceklerimden olacak.sevgilerle yanaklarından öptüm
YanıtlaSilEllerine saglik ablacim,çok leziz gozukuyor...krem santinin olmasi da çok ilginç denemek lazim fikire bayildim,sevgilerle.
YanıtlaSilÖncelikle güzel yorumun için çok teşekkür ederim ablacım..
YanıtlaSilEğer kızmazsanız abla demek istiyorum.
Krem şantili keki,kurabiyeyi duymuştum ama poğaçayı ilk kez görüyorum.Eminim çok lezzetli olduğuna
Ellerine sağlık
Kocaman selamlar.
ellerine sağlık çok merak ettim en kısa zmanda yapmalıyım. poğaça şekerli olmuyor değil mi?
YanıtlaSilablacım sahiden de ne güzel dizeler paylaşmışsın..
YanıtlaSilpoğaçalar da çok nefis..
krem şantiyi hayal edemiyorum sanırım deneyince çıkacak ortaya:)
Selam olsun yürekten!
YanıtlaSilEllerine sağlık ablacığım..
Farklı bir reçete.Zeytinyağı ağır gelmiyor mu peki? Hani muhteviyatında şanti de olunca,tatlı bbir poğaça olarak düşledim.
Tereyağ ile de yapılabilir değil mi?
İçersinde hiç şeker yok.
Tadını merak ettim.Deneyeceğim :)
Kalbi sevgi ve selamlarımla
ellerine sağlık.tarif çok değişik geldi.
YanıtlaSilÜstün Dökmen'e bayılırım zaten, içim açılıverdi, sağol paylaşım için.
YanıtlaSilPoğaçayı mayalı zannettim, ne güzel görünüyor.Ellerine sağlık:)
Kendisiyle barşık insan her daim mutlu olan ve mutlu edendir ellerine sağlık nefis görünüyor
YanıtlaSilcanım ellerine sağlık krem şantili olması çok ilginç geldi bna.nefis olmuş mayalı gibi.sevgiler.
YanıtlaSilcanım çok merak ettim.en kısa zamanda deneyeceğim.ellerine sağlık.öpüyorum.
YanıtlaSiltaaa uzaklardan selam olsun Birgül hanımcığım çok değişik bir poğaça olmuş eline fikrine sağlık acaba senmi buldun?
YanıtlaSilkrem şantiyi kek de kurabiye de kullanınca harika lezzet katıyor ama hiç aklıma poğaçaya katmak gelmemişti helal olsun vallahi:))
mutlaka deneyeceğim tereyağı ve zeytinyağı karışımı kullansan sorun olmaz herhalde değilmi?
sevgiler
bu arada unuttum Üstün Dökmen kitaplarına ve programlarına bayılırım evimde kitaplarının bir kısmı mevcut ve çevirip çevirip tekrar okurum
YanıtlaSilbirşey daha burada herkes birbirini görür görmez tanısın veya tanımasın mutlaka selam verir bu çok güzel birşey keşke heryer de böyle yapsalar
Birgülcüğüm çok şükür hepimiz müslümanız diyoruz ama Allah ın selamını birbirimizden esirgiyoruz ne yazıkki bu medeniyetle ilgili bir şey herhalde yurtdışında kaldığım sürede her sabah okula giderken büyük küçük insanlar birbirini selamlardı .Biz o kültüre alışamadık maalesef. Poğaçalar nefis olmuş ellerine sağlık sevgiler..
YanıtlaSilELLERINE SAGLIK CANIM HAYIRLI AKSAMLAR ÖPTÜM:
YanıtlaSilMerhaba canım ilk defa duyuyorum çok ilginç geldi bana.Tatlı olmuyor mu krem şantiyle?
YanıtlaSilİlk defa duyduğum bir lezzet,ellernze
YanıtlaSilsağlık.Şiir de tamamlamış sanki..
Aileye sevgi ve selamlarımla..
SELAMLAAAAR,SEVGİLER:)))
YanıtlaSilgerçekten şantiyi poğaçada düşünememiştim eline fikrine sağlık:)
Sana da candan selamlar. Poaça tarifin değişik geldi. Deneyip lezzetini görmek lazım. Ellerine sağlık..
YanıtlaSilkremalı poğaça denedim çok güzeldi bunu denememiştim ellerine sağlık çok güzel görünüyor canım
YanıtlaSilSevgili Peppela ve Sevgili Özgen,
YanıtlaSiltatlı olmuyor, pastanedeki gibi ne tatlı ne tuzlu .
Sevgili elifin terazisi ve Umutlu Hayat,
toz pakmayayı kabartmadan, direkt kullandım.
Sevgili Papatya68,
arkadaşımla beraber denedik.
Tüm yorum yazıp beğenen arkadaşlarıma teşekkür ederim.
Sevgiyle kalın.
merhabalar:)
YanıtlaSilizde burada selamlaşırız hiç tanışmasakda:)
poğaçalara bayıldım... elinize sağlık
sevgiler..
İlk defa duyduğum bir tarif ve çok hoşuma gitti nefis görünüyor mutlaka tadı da öyledir. Ellerine sağlık afiyetler olsun.
YanıtlaSilNe güzel yazmışsınız ve bu konuda ne kadar haklısınız. İnsanlığımızı kaybediyoruz birbirimizden bir selamı bile esirgeyecek durumdayız ne yazık ki.
YanıtlaSilŞükür bu gruba dahil değiliz.
poğaçanız çok değişik mutlaka denenmesil lazım:)
elinize sağlık sevgilerimle
Ellerine sağlık canım nefis görünüyor.
YanıtlaSilSevgiler...
Selam ablacım... Hayırlı cumalar:)
YanıtlaSilAklına ellerine sağlık poğaça nefis olmuş... sevgilerimle....
Merhaba:)bu muhteşem poğaçanızı hazırladım böyle bir lezzet olamaz çok çok beğendim :)ellerinize sağlık,ayrıca paylaşımınıza teşekkür ederim.
YanıtlaSilkucak dolusu sevgilerimi bırakıyorum..
Üstün Dökmen'in Trt'de yayınlanan programlarını çok severek takip ederdim.
YanıtlaSilKitaplarınıda severek okudum.
Hayat görüşü ve bizleri bir şeylerin farkında olmamızı sağlayan anlatımları ile çok başarılı bir akademisyen.
Bu arada;
Krem şantili poğaça çok ilginç bir tarif ama nefis olduğu resimden anlaşılıyor, ellerine sağlık.
tadını çok merak ettim ne değişik bir tarif aklına sağlık bitanesi çok güzel bir buluş ellerine sağlık öptüm sevgiler
YanıtlaSilnefis bir poğaça olmuş
YanıtlaSilmargarin 1 paket mi kullanılıyor birde ne kadar süre dinlendireceğiz hamuru?
ellerine sağlık arkadaşım
ne hoş bir tarif olmuş birgülcüğüm,
YanıtlaSilyenililer çok lezzet katacak gibi mutfaklara..
ellerine sağlık çok sevgiler.
Sevgili İnci Yemek,
YanıtlaSilyapıp beğendiğin için çok teşekkür ederim.
Sevgili Pastane,
250 gr. margarin kullanıyorum ve hamuru olduğundan daha büyük hale gelene kadar bekletiyorum.
Sevgili arkadaşlarım,
hepinize güzel sözleriniz ve beğenileriniz için teşekkür ederim.
Sevgiyle kalın.
kremşantili poğaca ilk defa duydum mutlaka yapacağım ve blogumda yayınlayacağım,bu arada kısırda çok güzel görünüyor...
YanıtlaSilBen gülümsemesi yüzünden eksik olmayan biriyim buna gayret ediyorum. Karşımdan gelen kişi temiz yüzlü ise kesin selam veriyorum. Hele teyzelerle amcalarla çok vardır kimlerdensin kızım diye başlayan sohbetlerimiz.
YanıtlaSilCanım ablam benim yayınlıyorum bu gün tarifini poğaçaya bayıldım en kısa sürede kesin deneyeceğim. Sevgiler...
çok ilginç şanti nasıl bi kıvam veriyor merak ettim görüntü süper
YanıtlaSilellerine sağlık
izliyorum artık sizi sevgiler
Es-Selamu Aleyküm.
YanıtlaSilBugün bu poğaçayı denemeyi düşünüyorum ablacığım.
Yanlız burada şanti paketleri 80 gr'lık oluyor,ne kadar kullanmam gerekiyor?
Sevgi ve muhabbetle
Sevgili estergon,
YanıtlaSilne güzel bir şey yapıyorsun bence, senin güzel selamını kalan insanlar o mutluluğu başkalarına da aktarıyordur eminim.
Sevgili Cafe Pepela,
100 gr.lıl krem şanti kullanıyorum.
Dilerim beğenirsin emeğin ve masrafın boşa gitmez.
Sevgiyle kalın.
ben defalarca yaptım nefis bir poğaça ve yiyen herkesin beğenisini topladı teşekkürler Birgül hanımcığım Allah razı olsun
YanıtlaSilbugün de yayınlıyorum inşaallah
iyiki bulmuşsunuz herkes sizin tarıfınızi yapıyor buna bende dahılım en kısa zamanda yapmayı düşünüyorum aslında şimdiye kadar çoktan yapmıştım ama mınık bebeğim bana musade etmıyor,elerınıze sağlık
YanıtlaSilBu poğaçayı kaç kez yaptım hatırlamıyorum. Her seferinde de bayıla bayıla yedik. Allah razı olsun paylaşım için. Takibe aldım. Bana da beklerim. guzelisleri.blogspot.com.tr
YanıtlaSil