Hafta sonu, tüm aile kız kardeşime davetliydik.
Eşi,sevgili eniştemiz hiç birimizi mutfağa sokmadı.Güveçte türlüsü o kadar güzel olmuştu ki, etleri yumuşacık, lokum gibiydi.
Biz afiyetle yedik.Onun ellerine sağlık.Sizler de sevdiklerinizle yapmak istersiniz diye, tarifini bizlerle paylaştı.Malzemeler
Eşi,sevgili eniştemiz hiç birimizi mutfağa sokmadı.Güveçte türlüsü o kadar güzel olmuştu ki, etleri yumuşacık, lokum gibiydi.
Biz afiyetle yedik.Onun ellerine sağlık.Sizler de sevdiklerinizle yapmak istersiniz diye, tarifini bizlerle paylaştı.Malzemeler
- 1 kilo kuzu eti
- 1/2 kilo mantar
- 1/2 kilo patates
- 3 tane patlıcan
- 4 tane domates
- 5 adet sivribiber
- 2 adet soğan
- 2 kaşık domates salçası
- 1 kaşık biber salçası
- 1 baş sarımsak
- Tuz,kırmızı pul biber.karabiber
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 250 gr. tereyağı
- Bir tutam sevgi
- Eti ve mantarları kuşbaşı doğrayın.
- Patates ve patlıcanları küp küp doğrayın.
- Soğanları, biberleri ve domatesleri yemeklik doğrayın.Biraz irice olursa iyi olur.
- Sarımsakları küçük küçük parçalar halinde bölün.
- 2 su bardağı sıcak suyla, salçaları sulandırın.
- Tuz,kırmızı pul biber ve karabiber dökün.
- Büyük bir kapta hepsini harmanlayın.
- Güvecin içini zeytinyağıyla iyice yağlayın.
- Hazırladığımız karışımı, güvece bastırarak döşeyin.
- Tereyağını, küçük küçük parçalara ayırıp, üzerlerine koyun..
- Üzerini folyo ile kapatın.
- Ocakta pişirin.
- Eğer fırında pişirmek isterseniz, sıcak suyu 1 bardak koyun.
- Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Nezaketiniz için teşekkür ederim