Aldığım tariflere, kimden aldıysam onun adını veririm.Sonra da tarifin gerçek adını unuturum.
Bu tatlının adı da, belki yoğurt tatlısı, belki de başka bir şeydir.Ama ben,sevgili Çiğdem'den aldığım için, bu tarife O'nun adını verdim.
Adı Çiğdem ama, ben şirinem diyorum. Tanıştığım ilk günden beri çok sevdim.Hani bazı insanlar, ışık seli ile yürürler ya!..Çiğdem onlardan.Onu görüp sevmemek çok zor.Sürekli pozitif enerji ile gezen biri.Hayattan ne istediğini bilir, yere sağlam basar.Çok iyi bir eş, anne ve dosttur.
Ne zaman mutsuz olsam, ya onu arar ya da ona koşarım.
Güzellikleri görmeye o kadar açık ki, hayatı hiç ıskalamıyor.Dileğim, hayatı boyunca bu özelliklerini ve güzelliklerini hiç kaybetmemesidir.
Malzemeler
- 4 yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 4 fincan un
- 1 limon suyu
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3 su bardağı toz şeker
- 5 su bardağı su
- 1/4 limon suyu
- 1 su bardağı süt
- 1 kremşanti
- Bir tutam sevgi
- Yumurtayla şekeri krema kıvamına gelene kadar iyice çırpın.
- Sıvıyağını, vanilya ve limon suyunu ekleyin.Çırpmaya devam edin.
- Un ve kabartma tozunu eleyerek ilave edin.Çırpın.
- Yağlanmış borcama dökün.
- Önceden ısıtılmış fırında pişirin.
- Tencereye su ve şekeri koyun.Kaynadıktan sonra, bir kaç damla limon ilave edin ve 5 dakika daha kaynatarak şerbetini hazırlayın.
- Süt ve kremşantiyi de çırpın.Buzdolabında bekletin.
- Fırından çıkan tepsiye, sıcak şerbeti dökün.İçine çekmesini bekleyin.(Tersini de yapabilirsiniz.)
- Servis yaparken, üzerine kremşanti ilave edin.
- Afiyet olsun.
Webmaster cok tesekkurler...
YanıtlaSilSelamlar Kubra