24 Kasım 2008 Pazartesi

Öğretmenler Günü


“Ulusları kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir. MUSTAFA KEMAL ATATÜRK” “Dünyanın her yanında öğretmenler, insan topluluğunun en fedakâr ve en değerli varlığıdır. MUSTAFA KEMAL ATATÜRK”“Öğretmen bir sanatkârdır, yarının temelini o attığı gibi, değerli kişilik hamuruna da biçim verir. MUSTAFA KEMAL ATATÜRK”“Öğretmenler, yeni nesil sizin eseriniz olacaktır .MUSTAFA KEMAL ATATÜRK”“Gelecek gençlerin, gençler ise öğretmenlerin eseridir. MUSTAFA KEMAL ATATÜRK”“Öğretmen, geçmişin öğreticisi, geleceğin kurucusudur. MUSTAFA KEMAL ATATÜRK”“Toplumların uygarlık düzeyi, öğretmene verdiği değerle ölçülür. MUSTAFA KEMAL ATATÜRK”“Geleceğin güvencesi eğitime, eğitim ise öğretmene dayalıdır. MUSTAFA KEMAL ATATÜRK”“Dünyanın her tarafında öğretmenler, insan topluluğunun en fedakar ve muhterem unsurlarıdır. MUSTAFA KEMAL ATATÜRK”“Bir millet irfan ordusuna malik olmadıkça, savaş meydanlarında ne kadar parlar zaferler elde ederse etsin, o zaferlerin yaşayacak neticeleri vermesi, ancak irfan ordusuyla kaimdir. MUSTAFA KEMAL ATATÜRK”“Muallimler! Yeni nesli, Cumhuriyetin fedakar muallim ve mürebbilerini sizler yetiştireceksiniz. Ve yeni nesil sizin eseriniz olacaktır. MUSTAFA KEMAL ATATÜRK“Eğitimdir ki bir milleti ya hür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır; ya da milleti esaret ve sefalete terk eder. MUSTAFA KEMAL ATATÜRK”“Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Öğretmenden, eğiticiden mahrum bur millet, henüz bir millet adını alma yeteneğini kazanamamıştır. MUSTAFA KEMAL ATATÜRK”“Öğretmenler! Cumhuriyet sizden, fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller ister. MUSTAFA KEMAL ATATÜRK”“Bir millet eğitim ordusuna sahip olmadıkça, savaş meydanlarında ne kadar parlak zaferler elde ederse etsin, o zaferlerin kalıcı sonuçlar vermesi ancak eğitim ordusuyla mümkündür. MUSTAFA KEMAL ATATÜRK”“Öğretmenler; Cumhuriyetin fedakar öğretmen ve eğitimcileri, yeni nesli sizler yetiştireceksiniz. Ve yeni nesil sizin eseriniz olacaktır. Eserin kıymeti, sizin beceriniz ve fedakarlığınızın derecesiyle orantılı olacaktır. MUSTAFA KEMAL ATATÜRK”“Cumhuriyet; fikren, ilmen, fennen, bedenen kuvvetli ve yüksek karakterli koruyucular ister. Yeni nesli, bu özellik ve kabiliyette yetiştirmek sizin elinizdedir..Sizin başarınız Cumhuriyetin başarısı olacaktır.MUSTAFA KEMAL ATATÜRK”

“Ulusları kurtaracak olan yalnız ve ancak öğretmenlerdir.” Sözleriyle öğretmene verdiği değeri dile getiren Mustafa KEMAL, “Öğretmenler yeni nesil sizin eseriniz olacaktır.” diyerek onlara çok önemli bir görev vermiş ve Türk gençliğini emanet etmiştir.
Bu görev bilinci ve sorumluluğu içinde olan öğretmenlerimiz, Atamızın verdiği bu kutsal görevlerini yerine getirmekte ve O’nun gösterdiği hedefe ulaşacak gençler yetiştirmektedirler.
İşte o öğretmenlerin yetiştirdiği, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve koruyucularından biri, aşağıdaki dizeleri ile öğretmenlerinin emeğini boşa çıkarmamıştır.
Başta eşim ve kardeşim olmak üzere tüm öğretmenlerimizin “öğretmenler günü”nü kutlarken, kutsal görevlerinde kendilerine sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum.

Utandım çocuk
Beni anlatan bir film yapmışsın!
Kızgınım,
utanç içindeyim.
Sana değildir kızgınlığım.
Filmdeki Mustafa’dan da utanmış değilim.
Başaramamışım, bundandır utancım.
Komutam altında,
bu vatan için kanını akıtan Türk askerlerinden utandım.

"Özgürlük" demiştim, benim karakterimdir..
"Bilim" demiştim, tek yol göstericidir.

Sen, "Karanlıktan korkardı" demişsin benim için.
Korkardım evet.
Bu ulusu boğmak isteyen karanlıklardan çok korktum.
Ama insaf be çocuk,
korkup da kaçmadım ya!
Söküp atmadım mı o karanlığı bu ülkenin üzerinden?


Diktatör demişsin bir de.
Hiç okumadın mı çocuk?
Nerde benim nesilleri emanet ettiğim öğretmenler?
Anlatmadılar mı sana?
Başkomutan olarak cepheden cepheye koşarken,
ve bütün kararları tek başıma alabilecekken,
neden bir meclis kurdum ben çocuk?
Böyle diktatör olur mu?
Ah be çocuğum.

Neden, nasıl düşman ettiler seni bana?
Baktım aşktan, sevgiden, aileden bahseden güzel şeyler yazmışsın bugüne kadar.
Belli ki, çalışkansın, zekisin.
Kara cüppeleri ile milletin ümüğüne çökmüş olan yobazları çok iyi anlarım da çocuk,
seni anlayamıyorum.
Onlar zaten hiç sevmedi beni.
Yüzyıllardır süren iktidarlarını çekip almıştım ellerinden.
Sevmeyecekler beni elbette..
peki sen çocuk,
sen neden kol kola girdin bu kara kalplilerle?
Dedim ya, sana değil kızgınlığım.
Başaramamışım.

Anlatamamışım demek ki özgürlüğün kıymetini,
bağımsız bir ulusun
onurlu özgür bireyi olmanın ne büyük bir nimet olduğunu.
Yazık olmuş
onca vatan evladının kanına, onca ananın göz yaşına.
Veremem ki şimdi hesabı,
ne o gencecik bedenlere,
ne de o gözü yaşlı analara.
“Bu muydu uğruna bizi ölüme gönderdiğin vatan?” derlerse,
”bu nesiller miydi,?
ölen evlatlarımızın kanıyla kurduğun,
ülkeyi emanet ettiğin?"
diye sorarlarsa !
ne derim ben onlara be çocuk?
Olmadı be çocuk...
olmadı.
Taner YENİDOĞAN

9 yorum:

  1. Uzun yıllar ötesinden hatırını sorayım mı,
    Sana gönül bahçesinden bir demet gül vereyim mi? : ))

    İlerde bir gün bu şarkıyı sana söyleyebilirim, şimdilik sözlerinden bir bölümü, sevgilerimle gönderiyorum sevgili Birgül/ Bülbül : ))

    Öğretmenler günün kutlu olsun senin ve tüm öğretmenlerimizin...
    Sevgimle...

    YanıtlaSil
  2. Sevgili bülbülünyeri
    öğretmen olduğunuzu ikinci yorumdan öğrendim. Gününüz kutlu olsun sevgi ve saygılarımla

    YanıtlaSil
  3. anlacım öğretmenler günün kutlu olsun.. Tüm öğretmenlerin öğretmenler günü kutlu olsun. Bu zor görevi yapmak büyük sabır ve sevgi istiyor.. iyiki varsınız ablacım öptüm

    YanıtlaSil
  4. canım arkadaşım güzel mesajın için teşekkür ederim.şiiri çok beğendim, paylaştığın için sağol..güzel günler seninle olsun

    YanıtlaSil
  5. Ablacım iyi geceler..Bende eli öpülesi bütün öğretmenlerimiz hürmetle bu gününü kutluyorum..
    Tabiki seninde..Profilde emekli yazıyor ama yorumlarda öğretmen olduğunu gördüm..Bu vesileylede öğrenmiş oldum..Hürmetle kalem tutan ellerinden öpüyorum...

    YanıtlaSil
  6. Ablacım merhaba..Bende çocukları yatırdımda az dolaşıyordum babamız gitti yine uzaklara..
    o yokken daha asabiyim galiba..söz geçiremiyorum veletlere.akşam bi keyifle çay içemedim..
    sabahta içemedimdi elektrik yoktu bende makinenin çayını seviyorum aha geldi gelecek akşam oldu..dolaptan demlik çıkarıp ocaktata yapmadımdı akşamda çay yaptım kendime önümde şekerliği salona boca ettim illa boşalması lazım sinirin öyleykende en küçükle kız küfür savuruyorlar birbirine.babaları olsa saat 10.da yatarlar.o yokya gidip gelip salonda bişeyler unuttuk deyip bahane yaratıyorlar.
    neyse ablacım dikkat etmemişim yazıya okurdum geneli ama..eşin ve kardeşinmiş olsun onlarında hürmetle ellerinden öpüyorum iletiver lütfen..iyi geceler içimimi döktüm galiba evet öyle oldu:(((

    YanıtlaSil
  7. ÖĞRETMEN OLMANIZA İNANIN ÇOK MUTLU OLDUM. NE MUTLU SİZE. SİZİN VE BÜTÜN ÖĞRETMENLERİN GÜNÜNÜ KUTLARIM. DİLERİM HER ZAMAN ÖĞRETECEK BİR ŞEYLERİNİZ OLSUN. SEVGİLERLE.

    YanıtlaSil
  8. Canlarım,
    bir yanlış anlaşılma oldu galiba. Öğretmen olan ben değil eşim. Aslında bende tarih öğretmeniyim ama hiç yapamadım. Bizim zamanımızda tayinlerde eş durumu göz önüne alınmıyordu ve benim tayinim başka ile çıktı. Yeni evli olduğum için gitmedim ve Başka bir iş kurumunda hayatımı devam ettirdim.
    Sevgiyle kalın.

    YanıtlaSil
  9. Dikkatli olduğumu sanırdım. : )
    Ortalığı karmakarışık etmişim. : ))
    Bloglara yorum yazmasam da dolaşıyor ve profil bilgilerine de bakıyorum (Tabii hepsine yetişmek değil, o an için ilgimi çekenlere bakmak benimkisi..)
    Kendi yazılarımı bile yazmaktan geri kalmış durumdayım, alıntılarla yetiniyorum. : )
    "Öğretmen olan ben değil eşim. Aslında bende tarih öğretmeniyim ama hiç yapamadım. Bizim zamanımızda tayinlerde eş durumu göz önüne alınmıyordu ve benim tayinim başka ile çıktı."
    demişsiniz.
    Mesleği yapmamış olmak sizin öğretmen olduğunuz gerçeğini değiştirmez, zannımca...
    Bu vesileyle eşinizin ve sizin öğretmenler gününüzü bir kez daha kutlamak isterim.
    İçten sevgiler... : ))

    YanıtlaSil

Nezaketiniz için teşekkür ederim