23 Ocak 2009 Cuma

Kavurmalı pilav


Bugün yarı yıl tatiline giriyor okullarımız.
Eşim öğretmen olduğu için ve sevgili güneşim(Nehir'im)de öğrenci olduğu için biz de heyecanlıyız.
Biliyorsunuz,Nehir'im resimdeki sarışın güzel benim kızkardeşimin kızı. Büyümesine benim de katkılarım oldu ve o şimdi 2. sınıf öğrencisi. Çok şükür çoooook çalışkan bir öğrenci. Karnesini büyük bir heyecanla bekliyorum.
Tatil demek onunla daha çok vakit geçirmek ve pasta börek yapmak demek. Benim için de mutluluk demek.
Bıraksam kendimi Nehir'le ilgili size günler sürecek öyküler anlatırım, en iyisi hiç başlamayayım ve tariflerime geçeyim.
Ama bu arada tüm öğrenciler ve öğretmenlere yarı yıl tatillerinin güzel ve sağlıklı geçirmelerini dilerim.

Et kavurma
Malzemeler
  • İstenildiği kadar kuşbaşı et
  • 1,,5 – 2 su bardağı sıcak su
  • ½ çay bardağı sıvıyağ
  • İstenirse soğan
  • Tuz, kekik
  • Bir tutam sevgi
Yapılışı
  • Bir tencereye fındık büyüklüğündeki etleri koyun.
  • Et bıraktığı suyunu çekene kadar kavurun.
  • 1,5 – 2 su bardağı sıcak su koyun.
  • Orta hararetli ateş üzerine etler yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • İndirmeye yakın sıvıyağ ve tuz gezdirin ve bir iki çevirin.
  • (Arzuya göre soğanları salata soğanı gibi doğrayın ve etlerin inmesine yakın ekleyin.
  • Tencerenin kapağını kapatın ve soğanların biraz yumuşamasını sağlayın.
  • Tuz, kekik ekleyin ve altını kapatın.)


Kavurmalı pilav
Malzemeler
  • 2 su bardağı pirinç
  • 3,5 su bardağı sıcak su
  • 1 adet havuç
  • 1 çay bardağı haşlanmış bezelye ( ya da konserve)
  • 1 adet et bulyon
  • 1 çay bardağı haşlanmış nohut( bizimkiler yemediği için koyamadım)
  • 1 kutu konserve mısır tanesi
  • 40 gr. Tereyağı(ben zeytinyağı kullandım)
  • Tuz
  • 250 gr. Kavrulmuş kuzu eti
  • Birkaç dal dereotu, maydanoz
  • Bir tutam sevgi
Yapılışı
  • Pirinçleri tuz ve limon suyu ilave edilen sıcak suda yarım saate yakın bekletin.
  • Nişastası gidene kadar bol suda yıkayın ve süzün.
  • Havucu küp doğrayın ve mısırın suyunu süzün.
  • Zeytinyağını tencereye alın. Havucu şöyle bir çevirin.
  • Pirinci ekleyin ve pirinçler birbirlerine yapışana kadar kavurun.
  • Bezelyeyi de ekleyin şöyle bir çevirin.
  • Sıcak suyu, et bulyonu ve tuzunu ekleyin, kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişirin.
  • Pilavı ocaktan aldıktan sonra mısırı ekleyin, harmanlayın ve 10 dakika dinlendirin.
  • Bir çorba kasesinin içine önce kavrulmuş kuzu etinden ,daha sonra pilavdan koyun ve biraz bastırın.
  • Daha sonra tekrar et ve pilav koyun.
  • Sıralamayı istediğiniz şekilde tamamladığınızda pilavı servis tabağına ters çevirin.
  • Üzerine dereotu ve maydanozlar serpin.
  • Afiyet olsun.

17 yorum:

  1. canım ellerıne kollarına saglık harıka gozukuyor..
    zaten bı tutam sevgı hepsıne yeter:)
    bu arada esın de ne guzel tatıle cıkıyor.. hepberaber bı tatıl yaparsınız..
    sevgıler canım..
    gorusmek uzerE:))

    YanıtlaSil
  2. ençok sevdiğim bir menü yapmışsınız.Çok canım istedi,

    YanıtlaSil
  3. arkadaşım merhaba hayırlı iş birincitahminin :) darısı senin çocuklarına:)

    YanıtlaSil
  4. Ellerine sağlık.tam benlik bi menü :)
    her ne kadar son zamanlarda bulgur pilavına düşkünlüğüm artsada kavurmaya pirinç pilavı daha bir yakışıyor

    sevgiyle kal

    YanıtlaSil
  5. Arkadaşım tarafımdan sobelendiniz haberiniz olsun:)))
    Bu arada kavurmalı pilav harika ellerinize sağlık
    kocaman sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Merhabalar canim, tüm ögrencilere, ögretmenlere ve de tabiiki ailelerede. Insallah cocuklar cok basarili olmuslardir ve cok güzel karneler getirmislerdir. Tatiliniz hayirli olsun dileklerimi iletiyorum.
    Canim pilavin ve kavurman harika olmus, zaten icine ekledigin bir tutam yemegin güzelligini ifade etmeye yetiyor canim, ellerine saglik, sevgiler...
    ayrica yazdigin yorum icinde cook tesekkürler, sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. merhabalar.ellerinize sağlık.görüntü çok güzel.çok severim etli pilavları.ben ne sevmiyorumki.iştahlı biri oldum çıktım blogum sayesinde.ablacım yemeklerinizi sevgiyle yapıp sevgiyle sunduğunuz belli oluyor.başarılarınız daim olsun.sevgiler

    YanıtlaSil
  8. çok güzel ve lezzetli bir menü hazırlamışsınız.ellerinize saglık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  9. canım kavurma nefis eline sağlık sevgiler

    YanıtlaSil
  10. merhabalar canım.
    önce güzel temennilerine ve yorumlarınıza çok çok teşekkürler ediyorum.
    hepinize iyi tatiller dilerim..
    sevgiler NuNu

    YanıtlaSil
  11. Tam ağızlara layık bi kavurmalı pilav olmuş.. Canımız istemedi desem yalan olur :)..Nefis görünüyor..Ellerinize sağlık. Mutlu bir pazar diliyorum.. Sevgiler..

    YanıtlaSil
  12. canım ellerine ,emeğine sağlık..
    nefis görünüyor...
    afiyetler olsun yiyenlere:))
    sevgilerimle arkadaşım..

    YanıtlaSil
  13. selamlar arkadaşım kusura bakma bu aralar misafirdi okullar kapanıyordu derken çok uğrayamadım...artık tatilim yaşasın daha çok uğrayacağım aslında çocuklardan çok biz seviniyoruz desem yalan olmaz.güzel yeğenini öptüm, pilavın harika ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  14. Pilav nefis görünüyor. Ellerine sağlık. Bu arada seni mimledim. Kabul edersen sayfama beklerim. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  15. ımmm canım benim ellerine sağlık arkadaşım çok güzel görünüyor

    YanıtlaSil
  16. cok guzel gorunuyor nefis olmus canim,afiyet olsun
    seni mimledim arzu edersen cevaplarmisin....sevgiler

    YanıtlaSil
  17. harika gözüküyor diyette olan ben için bu öğlendeki yiyeceğim salatayla değişim yapmak için neler vermezdim.

    ellerine sağlık canım..

    sevgiler

    YanıtlaSil

Nezaketiniz için teşekkür ederim