1- Doğru gemiyi kaçırma.
2- Hepimizin aynı gemide olduğunu unutma.
3- Vakit gelip çatmadan planını yap. Hazreti Nuh, gemisini inşa ederken yağmur yağmıyordu!
4- Kendine hep iyi bak ve büyük günü bekle. Altmışına merdiven dayadığında bile, gerçekten büyük bir iş yapman için önün açılabilir.
5- Eleştirileri dinle, eleştirenlere kulak asma, yapılması gerekeni yapmaya devam et.
6- Geleceğini zirveler üzerine kur, dalgalar sana ulaşamasın.
7- Ne olur ne olmaz, eşinle yola çık.
8- Hız her zaman kazandırmaz. Yılanlar da gemideydi, panterler de..
9- Üzerinde aşırı baskı hissettiğinde, bir süre boşlukta yüz.
10- Titanik'in profesyoneller, Nuh'un Gemisi'nin ise amatörler tarafından yapıldığını unutma.
11- Fırtınanın gücü ne olursa olsun, eğer doğru saftaysan, seni bekleyen bir gökkuşağı mutlaka vardır.
Tarifini aktifbir. den aldığım köpüğü, Gelibolu17'nin hazırladığı "Çay,Kahve Bahane" etkinliğine ev sahipliği yapan yesilmutfaktantarifler/ e gönderiyorum.
Arkadaşıma kolaylıklar dilerim.
Aktifbir’e de çok teşekkürler. Pastaneden alınmış kadar güzel ve lezzetliler.
Malzemeler
- 1 Yumurta akı
- 3 yemek kaşığı toz şeker (Her yumurta akına karşı 3 yemek kaşığı)
- Bir tutam sevgi
- Yumurtalar oda sıcaklığında olacak.(Buzdolabından çıkmış olmayacak.) Soğuk olunca kıvam tutmuyor.
- Karıştırma kabında bir damla bile su olmasın.
- Yumurta aklarına asla sarısından karışmasın.
- Fırının ısı ayarı 80 – 100 dereceyi geçmesin.
- Yumurta aklarını ve toz şekeri çırpıcı kabına alın ve çırpın. (Kabınızı ters çevirdiğinizde dökülmeyene kadar çırpın) Epeyce bir sabra ihtiyaç var.
- Fırın tepsisine yağlı kâğıt koyun ve bir kaşık alarak damla şeklinde aralıklarla dizin.
- 80 derecede en fazla 100 dereceyi geçmeden dış kısımları çatlayana kadar pişirin.
- Afiyet olsun.
etkinliğe katılımın için çok teşekkürler tarifini aldım ve yayında sevgiler.
YanıtlaSilkar gibi harika olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilNefis görünüyor, eskileri hatırlattı bana, ellerine sağlık canım, sevgiler.
YanıtlaSilCanım bayılırım ellerine sağlık sü
YanıtlaSilper sevgiler.
Kissadan hisseye bayildim... gercekten cok egitici.... Anlayana!!!
YanıtlaSilSevgilerimle ellerine saglik arkadasim...
ellerinize sağlık
YanıtlaSilÖğütler çok güzeldi paylaşımınız için teşekkürler,
YanıtlaSilköpüklere bayıldım elinize sağlık,sevgiler
harikadır bilirim..ama tarifini bilmiyordum..şeker miktarı önemli çünki..ellerine sağlık tatlım..
YanıtlaSilEllerine sağlık, bazı tarifler çocuksu bir mutluluk uandırıyor bende, buda onlardan. Afiyet olsun:)
YanıtlaSilellerıne sağlık canım çok güzel olmuş
YanıtlaSilÇocukken ne severdim bunları. Biz beze derdik. Elinize sağlık.
YanıtlaSilBu arada yazınızın başı da çok güzel.
:)
YanıtlaSilablacımm ön yazılarına bayılıyorumm:))
köpüklerinde pek güzell ağızda erir biter bunlar hımm nefiss.)
çocukluğumdan kalma bir tat çok severim:)
YanıtlaSilellerine sağlık
sevgiler
Benim ufaklıklar bayılıyorlar köpüğe ama henüz fotoğraflayıp paylaşamadım..
YanıtlaSilHarika görünüyor ablacım.
Ellerine sağlık.
oğlum bunlara kar burabiye diyor ve çok sevşiyor:)
YanıtlaSilellerinize sağlık..
not alındı...
:)
sevgilerimle...
Bu köpüklerin ne çok adı var.Mereng, içi boş, beze ve şimdi sizden öğrendiğim köpük.Çok lezzetli, elinize sağlık
YanıtlaSilzaten şu içine kattığın ''bir tutam sevgi ''yüzünden çok, ama çok ! güzel herşey :))
YanıtlaSilellerine sağlık Birgül'cüğüm.
Ablacım yüreğine sağlık.
YanıtlaSilVe ellerine bayılırım bende,ama tutturamıyorum diye yapmıyorum çoğu zaman.
kocaman öpüyorum.
sevgilerimle...
eline sağlık olsun
YanıtlaSilHep denemek istemişimdir ama bir türlü fırsat olmadı. Senin tarifinle denemek kısmetmiş.Ellerine sağlık Birgül'cüm..
YanıtlaSilOoh, that picture on top is so drool-worthy!
YanıtlaSil