6 Aralık 2011 Salı

Köpük


Ünlü bir yönetici, "Bilmem gereken her şeyi, Nuh'un Gemisi'nden öğrendim," demiş. İşte öğrendikleri..
1- Doğru gemiyi kaçırma.
2- Hepimizin aynı gemide olduğunu unutma.
3- Vakit gelip çatmadan planını yap. Hazreti Nuh, gemisini inşa ederken yağmur yağmıyordu!
4- Kendine hep iyi bak ve büyük günü bekle. Altmışına merdiven dayadığında bile, gerçekten büyük bir iş yapman için önün açılabilir.
5- Eleştirileri dinle, eleştirenlere kulak asma, yapılması gerekeni yapmaya devam et.
6- Geleceğini zirveler üzerine kur, dalgalar sana ulaşamasın.
7- Ne olur ne olmaz, eşinle yola çık.
8- Hız her zaman kazandırmaz. Yılanlar da gemideydi, panterler de..
9- Üzerinde aşırı baskı hissettiğinde, bir süre boşlukta yüz.
10- Titanik'in profesyoneller, Nuh'un Gemisi'nin ise amatörler tarafından yapıldığını unutma.
11- Fırtınanın gücü ne olursa olsun, eğer doğru saftaysan, seni bekleyen bir gökkuşağı mutlaka vardır.
Tarifini aktifbir. den aldığım köpüğü, Gelibolu17'nin hazırladığı "Çay,Kahve Bahane" etkinliğine ev sahipliği yapan yesilmutfaktantarifler/ e gönderiyorum.
Arkadaşıma kolaylıklar dilerim.
Aktifbir’e de çok teşekkürler. Pastaneden alınmış kadar güzel ve lezzetliler.

Malzemeler
  • 1 Yumurta akı
  • 3 yemek kaşığı toz şeker (Her yumurta akına karşı 3 yemek kaşığı)
  • Bir tutam sevgi
Püf noktaları
  • Yumurtalar oda sıcaklığında olacak.(Buzdolabından çıkmış olmayacak.) Soğuk olunca kıvam tutmuyor.
  • Karıştırma kabında bir damla bile su olmasın.
  • Yumurta aklarına asla sarısından karışmasın.
  • Fırının ısı ayarı 80 – 100 dereceyi geçmesin.
Yapılışı
  • Yumurta aklarını ve toz şekeri çırpıcı kabına alın ve çırpın. (Kabınızı ters çevirdiğinizde dökülmeyene kadar çırpın) Epeyce bir sabra ihtiyaç var.
  • Fırın tepsisine yağlı kâğıt koyun ve bir kaşık alarak damla şeklinde aralıklarla dizin.
  • 80 derecede en fazla 100 dereceyi geçmeden dış kısımları çatlayana kadar pişirin.
  • Afiyet olsun.

21 yorum:

  1. etkinliğe katılımın için çok teşekkürler tarifini aldım ve yayında sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. kar gibi harika olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Nefis görünüyor, eskileri hatırlattı bana, ellerine sağlık canım, sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. Canım bayılırım ellerine sağlık sü
    per sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. Kissadan hisseye bayildim... gercekten cok egitici.... Anlayana!!!

    Sevgilerimle ellerine saglik arkadasim...

    YanıtlaSil
  6. Öğütler çok güzeldi paylaşımınız için teşekkürler,
    köpüklere bayıldım elinize sağlık,sevgiler

    YanıtlaSil
  7. harikadır bilirim..ama tarifini bilmiyordum..şeker miktarı önemli çünki..ellerine sağlık tatlım..

    YanıtlaSil
  8. Ellerine sağlık, bazı tarifler çocuksu bir mutluluk uandırıyor bende, buda onlardan. Afiyet olsun:)

    YanıtlaSil
  9. ellerıne sağlık canım çok güzel olmuş

    YanıtlaSil
  10. Çocukken ne severdim bunları. Biz beze derdik. Elinize sağlık.

    Bu arada yazınızın başı da çok güzel.

    YanıtlaSil
  11. :)
    ablacımm ön yazılarına bayılıyorumm:))
    köpüklerinde pek güzell ağızda erir biter bunlar hımm nefiss.)

    YanıtlaSil
  12. çocukluğumdan kalma bir tat çok severim:)
    ellerine sağlık
    sevgiler

    YanıtlaSil
  13. Benim ufaklıklar bayılıyorlar köpüğe ama henüz fotoğraflayıp paylaşamadım..
    Harika görünüyor ablacım.
    Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  14. oğlum bunlara kar burabiye diyor ve çok sevşiyor:)
    ellerinize sağlık..
    not alındı...
    :)
    sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  15. Bu köpüklerin ne çok adı var.Mereng, içi boş, beze ve şimdi sizden öğrendiğim köpük.Çok lezzetli, elinize sağlık

    YanıtlaSil
  16. zaten şu içine kattığın ''bir tutam sevgi ''yüzünden çok, ama çok ! güzel herşey :))

    ellerine sağlık Birgül'cüğüm.

    YanıtlaSil
  17. Ablacım yüreğine sağlık.

    Ve ellerine bayılırım bende,ama tutturamıyorum diye yapmıyorum çoğu zaman.
    kocaman öpüyorum.

    sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  18. Hep denemek istemişimdir ama bir türlü fırsat olmadı. Senin tarifinle denemek kısmetmiş.Ellerine sağlık Birgül'cüm..

    YanıtlaSil
  19. Ooh, that picture on top is so drool-worthy!

    YanıtlaSil

Nezaketiniz için teşekkür ederim