Mevlana oğluna der ki;
“Bahaeddin! Eğer daima cennette olmak istersen, herkesle dost ol, hiç kimsenin kinini yüreğinde tutma!Fazla bir şey isteme ve hiç kimseden de fazla olma!
Merhem ve mum gibi ol! İğne gibi olma!
Eğer hiç kimseden sana fenalık gelmesini istemezsen,
Fena söyleyici!
Fena öğretici!
Fena düşünceli olma!
Çünkü bir adamı dostlukla anarsan, daima sevinç içinde olursun.
İşte o sevinç Cennetin ta kendisidir.
Eğer bir kimseyi düşmanlıkla anarsan, daima üzüntü içinde olursun.
İşte bu gam da cehennemin ta kendisidir.
Düşmanını sevmek, düşmanının da seni sevmesini istersen, kırk gün onun hayrını ve iyiliğini söyle, o düşman senin dostun olur;
Çünkü gönülden dile yol olduğu gibi, dilden de gönüle yol vardır.
Tarifini Lezzet dergisinden aldığım sebzeli bulgur pilavını sizlerle paylaşmak istiyorum.
Haftanın bütün güzellikleri sizlere getirmesi dileğiyle.
Malzemeler
- 1 lt.su
- 500 gr. İnce bulgur
- 30 gr. Tereyağı
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- Sarımsak
- 1 çay kaşığı kişniş
- 1 çay kaşığı kimyon
- 200 gr. Kiraz domates
- 1 adet kabak
- 100 gr. Mısır konservesi
- 1 limonun suyu
- 1 kırmızıbiber
- 4 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
- Tuz, karabiber
- Bir tutam sevgi
- Suyu kaynatın. İçine tereyağı ilave edin. Bulguru çelik bir tencereye alın ve bu suyu ekleyerek üzerini kapatın. 15 dakika bekletin.
- Soğanı yemeklik doğrayın ve zeytinyağında pembeleştirin.
- Dörde bölünmüş kiraz domatesleri, küp doğranmış kabağı, kırmızıbiberi ve mısırı ekleyip, sote leyin.
- Sebzeli karışıma bulguru ekleyin.
- Maydanoz, limon suyu ve baharatları ekleyin, karıştırın.
- Baton kek kalıbına streç serin.
- Bulgurlu karışımı kalıba doldurun.
- En az 2 saat bekletin.
- Kalıbı ters çevirin.
- Afiyet olsun.
ahhh,,
YanıtlaSilnee hoşş öğütler ne güzel nasihatler bunlar tatlım:)
istifade edebilmek umudu ile..
bulgur benim vazgeçilmezidir:)
öyle çok sewerim ki,pirince tercih ederim inanın..
öyle hoş bi sunum omuş ki,kaşığımı alıp ucundan tırtıklayasım geldi:)
ellerine sağlık bülbülüm..
muhabbetle..
Pirinci tüketmeyi sevmeyen biri olarak bu pilav beni mest etti ellerine sağlık
YanıtlaSilYüreğine sağlık,ellerine sağlık..
YanıtlaSilMutlu haftalar olsun ablacığım..
Muhabbetle..
Uygulaması her zaman kolay olmasa da ne kadar doğru.
YanıtlaSilPilavın renklerini çok beğendim,çok da sağlıklı ellerine sağlık,iyi haftalar.
rengarenk nasılda güzel olmuş canım.bakarken bile lezzeti belli.ellerine sağlık cnaım.sevgiler.
YanıtlaSilçok güzelll hemde çok besleyici :) afiyetler olsun..
YanıtlaSilbayılırım bulgurlu lezzetlere..pilavın çok güzel görünüyor..lezzeti görüntüsünden belli ellerine sağlık...izlemeye alıyorum:)sevgiler...:)
YanıtlaSilBirgülcüğüm yazı bana ilaç gibi geldi.Bugün öyle insanlarla uğraştımki kendimi zor tutuyordum ya sabır dedim. Kalemine sağlık bulgur pilavına gelince ellerine sağlık canım sevgiler...
YanıtlaSilAblacım,ne güzel öğütler böyle,
YanıtlaSilyüreğine sağlık paylaşımın için,
pilav çok şifalı ve lezzetli görünüyor ellerine sağlık.
güzel bir gün diliyorum.
sevgilerimle...
BULGURUN TADINA HİÇDOYAMAM..NASILDA GÜZEL OLMUŞ..SEBZELİ DAHADA BİR ZENGİNLEŞTİRMİŞ PİLAVI..ELLERİNE SAĞLIK TATLIM..
YanıtlaSilCanım ne kadar renkli bir görüntü bahar gibi ellerine sağlık sevgiler
YanıtlaSilAblam ellerine sağlık..bereketi bol olsun Yuvandan huzur eksık olmasın..
YanıtlaSilAblam gene cok güzel yazıları bizlerle paylaşmışsın sağolasın..
Sevgiler.
Mevlana'nın her sözü güzel, her sözü doğru. Ama gelin görünki size fenalık yapanlarla her zaman dost olunmuyor.
YanıtlaSilPilavınız çok güzel olmuş. Ellerinize sağlık.
awesome!
YanıtlaSilAblacım bayılıyorum senin bu giriş yazılarına..
YanıtlaSilÇok güzel çok..
Bulguru pirinç pilavından daha çok severim ve yaparım..
Nefiss görünüyor ablammm..
Ellerine sağlık.
ne güzel bir görüntü bu böyle ellerinize sağlık
YanıtlaSilsevgilerimle
Güzel bir yazı başlangıcı oldu, kaleminize sağlık. Ayrıca da ellerinize, sağlıklı olmuş.
YanıtlaSilBayılıyorum senin postlarına her defasında yeni bir şey öğreniyorum ne kadar da çok şey var bilmediğimiz.
YanıtlaSilAyrıca Pilavın harika görünüyor ablacım ellerine sağlık..
Kucak dolusu sevgiler..
bulgur pilavını pirinçten daha çok severim ellerine sağlık..
YanıtlaSilBulgur deyince benim için akan sular durur. Nefis olmuş ellerine sağlık Birgül'cüm..
YanıtlaSil