Kırmızı biber, hem lezzetli, hemde besin değeri yüksek.Bu nedenle iki tarifi sizlerle paylaşmak istedim.
Kırmızı biberleri önceden fırında közleyin, zarını çıkarın.Poşetleyip buzluğa koyarsanız, kullanırken kolaylık olabilir.
Közlenmiş kırmızı biberleri iri iri doğrayın.Sıvı yağda kavurun.Sarmısaklı yoğurt döküp, üzerine biberli sos gezdirin.
Peynirli kırmızı biber salatası
Malzemeler- Kırmızı biber
- Peynir
- 1 su bardağı iri doğranmış ceviz (Ceviz canavarı olduğum için bu kadar koydum,siz daha az koyabilirsiniz :)) )
- 1 çay kaşığı karabiber
- Maydanoz (ince kıyılmış)
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Bir tutam sevgi
- Biberleri közleyin.Kabuklarını soyun.Çekirdeklerini temizleyin.İnce ince kıyın.
- Ezilmiş peyniri, kıyılmış maydanozları, karabiberi, cevizi ve zeytinyağını karıştırın, servis tabağına alın.
- Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Nezaketiniz için teşekkür ederim