23 Mart 2008 Pazar

Köse Pilavı



Ülkemin hemen hemen her yöresiyle bir şekilde yaşanmışlığım var.Annem Erzincan'lı, babam Sivas'lı, eşim Ordu'lu, ben doğma büyüme Ankara'lıyım.Bu nedenle, her yörenin kendine özgü yemeklerini tanıma olanağım oluyor.
Vereceğim tarifte Divriği'nin köse pilavı.Bulgur ve erişteyle yapılıyor.Eriştemizin özelliği, tüm işlemler bittikten sonra, büyük büyük uzun rulolar halinde ipe asılıp, kurutulmasıdır."İpe un asılmaz!"derler ama bizim yöremiz için geçerli değil galiba.:) Öylesine lezzetli ki, yemeğe doyulmuyor.Normal erişteden de güzel oluyor.Tarifte yağ size fazla gelebilir ama tüm özelliği yağı.

Malzemeler
  • 4 su bardağı pilavlık bulgur
  • 4 su bardağı erişte
  • 200-250 gr. tereyağ
  • Bir tutam sevgi
Yapılışı
  • Bol suyun içine bulguru ve tuzu koyup haşlayın.
  • Bulgurun piştiğine emin olduktan sonra, erişteleri ekleyin.Kısa bir süre sonra (erişteler çabuk pişiyor) altını kapatıp,süzün.
  • Biraz dinlendirdikten sonra, yağını eritin.Köpük köpük olunca yanar gibi olunca üzerine döküp, harmanlayın.
  • Afiyet olsun.

1 yorum:

Nezaketiniz için teşekkür ederim